Top
sreken zivot

Златни правила за среќен живот

За среќен живот и убав однос со најблиските, треба да почитувате неколку правила.

1. Кога нешто ќе отворите, погрижете се истото и да го затворите.
2. Ако нешто вклучите, не заборавајте и да го исклучите.
3. Ако отклучувате, треба и да заклучувате.
4. Ако нешто расипете или скршите, признајте го тоа.
5. Ако нешто не можете да поправите, побарајте помош од некој што може.
6. Ако нешто сте позајмиле, вратете го.
7. Ако нешто навистина вреди, грижете се за него.
8. Ако направите забуна, разјаснете ја.
9. Кога нешто несоодветно ќе поместите, вратете го назад.
10. Ако ви е потребно нешто што му припаѓа на друг, побарајте дозвола за негово користење.
11. Ако нешто не ви оди, баталете го.
12. Кога нешто не е ваша работа, не поставувајте прашања.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>