Top

Малечката Фадета

19 век, рурална средина, Франција.

Двајца близнаци Ландри и Силвине растат заедно, постојано се заедно, сакаат исти работи, прават исти работи, тие – неразделни се.

Кога полнат дванаесет години нивните родители решаваат да ги разделат.

Неподносливи страдања, многу измачувања, голема и уништувачка тага.

Ландри физичи и ментално појак од брата си брзо закрепнува, но брат му неизмерно страда, а тоа што го гледа Ландри дека е подобро повеќе му ја зголемува тагата која поминува во љубомора.

Во една ситуација на безизлез Ландри бара помош од една вдовица тетка Фиде, која ја бие лош глас. Тетка Фиде има внука позната како Малечката Фадета, неуредно девојче кое сака да се облекува како машко.

Таму некаде во падините на Франција се раѓа неизмерна љубов…

Статијата ја напиша: Силвана | Извор: sakamknigi.mk

Facebook FAN page
1 Коментар

  • Симона Јорданова вели:

    Би сакала да си ја купам книгава каде мозам да ја најдам и која цена е?
    Благодарам

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>