Top
umorno

Грижата за себе е знак за дисциплина

Грижата за себе не е да си купите нови чевли, поради кои нема да имате пари за кирија за овој месец. Во грижата за себе не припаѓаат оние мали нешта кои ни даваат моментално задоволство, туку токму спротивното. Да се грижиме за себе, значи да донесуваме одлуки што се добри за нас, а не оние што ни се чинат добри во моментот. И затоа грижата за себе е дисциплина.

• Исклучете го телевизорот наместо да гледате уште една епизода од вашата омилена серија, за да можете да станете рано наутро и да го направите вашиот утрински тренинг.

• Одбијте го вториот пијалок на бизнис забавата. Внимавајте да не претерате со пиење.

• Кажете „Не” кога не сакате да одите некаде, иако можеби некој ќе ви се налути.

• Правете нешта за кои мислите дека се важни.

• Да се постигне и одржува финансиска независност.

• Оставете другите луѓе да се грижат за себе.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>