Top
Raskinuvanje

Кој полесно надминува раскинување, жените или мажите?

Резултатите од една студија велат дека се потребни две години за жените да се опорават по крајот на врска и да продолжат со нормален живот. За разлика од нив, мажите се справуваат многу подобро. Тие не драматизираат и не ги оптеретуваат другите со своите проблеми, што пак ја нарушува сликата затоа што многу полесно ја поднесуваат тешката ситуација. Тие оставаат впечаток дека побрзо се враќаат во секојдневниот живот и полесно започнуваат нови врски, но колку е вистина тоа?

Бројни студии покажуваат дека ова е само привидна слика затоа што жените многу полесно го надминуваат распадот. Ќе се исплачат, ја анализираат секоја акција, дури и секој збор изговорен на партнерот. На крајот на краиштата, тие едноставно го затвораат тоа поглавје во животот и го оставаат зад себе. Мажите во повеќето случаи не размислуваат за оваа шокантна ситуација, туку оставаат сами да работат и едноставно немаат време или волја да анализираат сè во детали. На почетокот, кратко време по прекинот, за нив е полесно ако ги свртат мислите кон нешто друго, најчесто работа.

Сепак, не секој бега од реалноста на ист начин, некои се занимаваат со работа, но некои се занимаваат со алкохол или излегуваат со други жени. Преку сите горенаведени начини, момците се обидуваат да ја зајакнат сопствената самодоверба. Ова однесување помага за многу краток период, а резултатот е целосен дефектен. Момците се идентификуваат со семејството и партнерот, така што прилагодувањето кон новиот живот е многу потешко за нив, што резултира со различни форми на самоуништувачко однесување. Неколку години по разводот, момците не се свесни за тоа што се случило и која е вистинската причина, ниту пак се свесни за нивната емоционална состојба, а камоли да разберат зошто не можат да започнат нова врска со друга жена. Значи, ако мислите дека тој воопшто не се грижи и се прашувате дали воопшто ве сакал, не грижете се, само дајте му време. Порано или подоцна тие ќе ги сфатат своите грешки.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>