Top

Мексиканска пустинска куќа

Оваа мала и интересна куќа се наоѓа во Todos Santos, Mexico, и е дизајнирана од страна на  Studio Gracia Architects. Таа се наоѓа во пустинскиот предел на Мексико, опкружено е со песок и ретка вегетација, што ја прави да биде малку нереалистична во овој предел. При нејзината изградба се користени материјали кои се достапни во тој регион, а во самата изградба се вклучени и локални работници.

Главната намена на куќата е за одморање во тивкото и мирно опкружување. Има вкупно три спални и две бањи, а додека главниот дел, односно дневниот боравок со кујната и трпезаријата се отворени кон терасата и базенот. Иако куќата се наоѓа на прилично отворена, и да речеме пуста локација, сепак овде климата е пријатна, што ја прави вилата совршена за одмор и релаксација.Facebook FAN page
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *