Top
Само сакај

Само сакај

Направи песна со вкус на парфем
и празен лист со тежина на реалноста,
невидливи зборови кршливи од секои очи
и скршни од патеката, таму зад аголот.

Дојди!

Таму те чекам јас со букет,
полн со правот на душите во спомен,
и мирис на љубов пред смртта,
со чувствата замешани од мене и тебе.

Па, земи сè во прегратки: песна, букет, зборови,…
и осети ја тежината да сакаш!

Ако си доволно силен да го почустуваш тоа, сакај.

Само тоа!

Без зборови, без песни и букети,
само сакај…

Автор: Даниела Андонова


Вашите дела ги очекуваме на diary@ilike.mk. Ви благодариме!Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*