Top
Бакнување

Бакнување

Кога усните и јазиците ќе се спојат па изгребат едни од други нервната мрежа пренесува сигнали во наносекунда.

Тие поминуваат и долж ’рбетниот мозок.

Тргнуваат од панкреасот и надбубрежните жлезди допираат до карличните нерви.

Просто, нервниот систем има полни раце работа.

Срцата чукаат двапати побрзо.

Вилиците се шират.

Сè почнува да се шири и полни.

Артериите и вените се рашируваат.

Крвта струи низ нас и имаме скокот на многу места.

Привремено губиме тежина на палците и тие се подигаат нагоре.

Кога е бакнежот страствен, интензивно се лачи норепинефрин, допамин и фенилетиламин.

Овие неуротрансмитери удираат право во рецепторите за задоволство и чувствуваме делириум.

Кога е дојдено право време за бакнежот, само знам дека за миг, не припаѓаш тука.

Баналноста доживува клиничка смрт.

Да живее бакнувањето!

Автор: Горјан Милошевски


Вашите дела ги очекуваме на diary@ilike.mk. Ви благодариме!Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

*