Top
Боинг 747 трансформиран во хостел

Боинг 747 трансформиран во хостел

Овој Боинг 747 или меѓу народот попознат како „Џамбо џет“ бил произведен во 1969 година, но поради технички дефект во 1970 бил исклучен од сообраќај. Група млади архитекти од Стокхолм дошле до оргинална идеја – авионот да го трансформираат во хостел. Па, така успеале да ја реорганизираат внатрешноста и да направат 27 соби со 2 и 4 кревети, голем ресторан и мини бар. Секоја од собите располага со телевизор и купатило. Во ентериерот доминираат три бои – бела, портокалова и сина, а уредувањето е минималистичко.

Боинг 747 трансформиран во хостел

Боинг 747 трансформиран во хостел

Боинг 747 трансформиран во хостел

Боинг 747 трансформиран во хостел

Боинг 747 трансформиран во хостел

Боинг 747 трансформиран во хостел

Боинг 747 трансформиран во хостел


Станете наш facebook фан. Ви Благодариме!
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>