Top

Смрзнатите плодови се поздрави од свежите

Ако сте голем љубител на овошјето и зеленчукот и ако ги сакате летните плодови и во зима, не морате да купувате увозни, скапи плодови. Напротив, уште при крајот на летото замрзнете си ги најомилените плодови. Ако сте заборавиле да го направите тоа, секогаш може да си купите смрзнато овошје или зеленчук.
Научниците веруваат дека смрзнатите плодови имаат исти хранливи вредности како и свежите.
Интересно е и што се вели дека смрзнатото овошје обично е поздраво од свежото, бидејќи плодовите се замрзнуваат веднаш по нивното берење, додека на „свежите“ плодови понекогаш им е потребно повеќе време додека стигнат на пазар и до нас. Освен тоа, смрзнатите плодови не се расипуваат брзо. Внимавајте кога купувате замрзната храна, бидејќи не треба да има додатен шеќер или сируп кај овошјето, или пак сосови кај замрзнатиот зеленчук.


Кликнете ТУКА за да ги погледнете нашите денешни содржини.

Станете наш facebook фан.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *