Top
Litri-voda-spored-tezhinata-iLike-mk-F

Колкави се дневните потреби за вода на организмот според тежината

Веројатно веќе знаете дека основата на совршеното тело и здравје е водата. А, една од најчестите грешки е пиењето на мало количество вода или илузијата дека таа може да биде заменета со некои други течности како чај, кафе, сок или бистра супа.

Но, тука се наметнува клучното прашање: колкава количина на вода му е потребна на нашиот организам на дневна основа? Едноставно кажано, тоа зависи од телесната маса.

Погледнете го графичкиот приказ и потрудете се да се раководите според него, со напомена дека наведената количина на вода не смеете да ја испиете наеднаш. Туку постепено во текот на денот.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>