Top
Како наједноставно да го симнете високиот притисок?

Како наједноставно да го симнете високиот притисок?

Доколку имате висок крвен притисок, морате да ги промените навиките во исхраната на тој начин што ќе внесувате помалку сол и мрсна храна, а ќе ја зголемите количината на внесување вода. Во борбата против „тивкиот убиец“ ќе ви помогне и еден убав, миризлив зачин. Неколку истражувања потврдиле дека систоличкиот (горен) и дијастоличкиот (долен) притисок успешно ги намалува циметот.
Додавајте половина мала лажичка цимет во својата секојдневна исхрана и на тој начин многу лесно ќе го контролирате високиот притисок. Секако и внесувањето на храна треба да биде прилагодено според состојбата на организмот. Вежбањето е исто така неизбежно, бидејќи ништо друго не може да го замени.
Освен во колачи и торти, циметот може да го користите и како додаток во кафе, јогурт со житарки или пак да наросите овошје.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *