Top
Beautiful young happy woman with a bar of chocolate on a pink background and bright makeup, a close-up frame takes a bite

Јадете чоколадо и слабејте!

Иако лекарите честопати советуваат дека чоколадото треба да се тргне од исхраната, наведувајќи дека е штетно за здравјето, експертите дошле до заклучок дека црното чоколадо е корисно за организмот. Докажано е дека црното чоколадо заштитува од стрес, го намалува ризикот од инфаркти и помага во брзо согорување на маснотиите.

Коефеинот кој го има во чоколадото претставува добар стимуланс и помага маснотиите два пати побрзо да согоруваат.
Но, сепак не претерувајте, два до три реда на ден е сосема доволно.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *