Top
pravilno-sedenje-pred-kompjuter-iLike-mk

5 совети за правилно седење пред компјутер

Повеќето од нас поминуваат минимум 8 часа на ден седејќи пред персонален компјутер. Притоа, поради неправилно седење честопати се јавуваат низа негативности по однос на нашето здравје.

Во прдолжение 5 совети за правилно седење пред компјутер:

1. Поставете ги колковите до крајот на столот на кој седите,

2. Седете исправено! Грбот нека ви биде под агол од 90 степени,

3. Висината на столот прилагодете ја така што вашите очи ќе бидат во иста висинска точка со компјутерскиот екран, а колената да бидат во рамнина на колковите,

4. Наместете го зглобот правилно така да не ја држите раката додека го користите компјутерското глувче. Поставете ја така што ќе можете да правите слободни движења,

5. Стапалата држете ги цврсто на под. Исто како и грбот, под агол од 90 степени.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>