Top
Beautiful blond  woman holding orange slices over white

Витаминот Ц е одличен за кожата

Веќе знаеме дека витаминот Ц има одлично влијание врз здравјето и метаболимот. Но, ако сакате Вашата коа да блеска и да изгледа младолико, користете креми кои го содржат овој витамин.

Бројни козметички индустрии веќе со години произведуваат производи за нега на кожата кои го содржат овој витамин, бидејќи истиот има неверојатно дејство врз кожата. Кремите и серумите со витамин Ц делуваат како антиоксиданс, а одлични се заради следниве нешта:

- заштитуваат од климатските влијанија на кожата
– ги осветлуваат темните дамки на кожата
– спречуваат црвенило
– одлично оружје се во борбата против мозолчињата

Бидејќи витаминот Ц не делува исто на сите типови кожа, добро би било новиот производ да го испробате на мал дел од лицето.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>