Top
najdobra_prijatelka

Само една е пријателка за цел живот

Во животот може да имате многу пријателки, но само една е вистинска и за цел живот. Една е таа пријателка, највредна, најверна на која секогаш може да се потпрете и да се доверите без ни малку страв.

Постојат нешта кои го одвојуваат пријателството кое е за цел живот.

• Секогаш ве поддржува, но кога не сте во право, искрена е со вас. Искреноста е важна во вашето пријателство, зошто не е пријателство само да ве утешува за да не ви е тешко.

• Немате проблем да зборувате за фасцинантни теми. Можеби за некој да се отвори е чувствителна работа, но не и за вас две. Истото важи и за сите други теми.

• “Внимава” на момците со кои излегувате. Вистинскиот пријател ја превзема улогата на родителите и се грижи да не бидете изневерени и повредени.

• Не се осудувате една со друга. Вистинската пријателка нема да ве осуди, таа секогаш ќе се обиде да ве разбере и да ве поддржи.

• Само таа ве видела потиштена, скршена и додека плачете. Пред неа не морате да ги криете солзите. Имате толку многу доверба во неа, не се срамите да плачете пред неа и да си ја олесните душата.

• По подолго одвојување продолжувате каде што сте застанале, како да сте виделе вчера.

• Се случува во исто време да го кажете истото. Вие имате станато толку блиску што се допирате една со друга со мислите, или дури размислувате исто.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>