Top
Majka-i-kjerka-iLike-mk

Реченици кои ги кажува секоја мајка

Иако се случува мајките да ви бидат здодевни поради нивните реченици и фрази кои ги повторуваат по сто пати, сепак се личности кои секогаш ќе ве сакаат и ќе го мислат најдоброто за вас. Меѓу најчесто употребуваните реченици кои секој од нас го вадат од кожа се:

  • „Мамо, излегувам!“ – Врати се порано и памет во глава.

  • Не јади чоколадо сега, нема да можеш да ручаш.

  • Раскрени си ја масата, не си во хотел!

  • (влегува во соба): Што е ова? Да не паднала атомска бомба?

  • „Мамо, има нешто за десерт?“ – Земи јаболко!

  • (Се накашлуваш) Ти реков да не излегуваш со мокра коса после бањање.

  • Не сум ти јас на тебе слугинка.

  • Досадно ти е? Фати се за книга, учи!

  • Не ме интересира кој прв почнал.

  • Се расправа половина час и потоа вели: Навистина немам коментар.

  • Зошто? Зошто јас кажав така!

  • Не ги отворај тие колачи, можеби ќе дојдат гости.

  • Кој кого роди? Јас тебе или ти мене?

  • Гледај ме во очи кога ти зборувам.

  • Кога роднините ти даваат пари за роденден: Дај, јас ќе ти ги чувам.

  • Додека живееш под мојот покрив, ќе биде како што јас ќе кажам.

  • Немој со мене така да зборуваш, не сум ти јас другарка.

  • Па ти никогаш немаш за учење. Какво е тоа училиште?

  • Слушај ме, за твое добро зборувам.

  • Ја прашуваш дали ѝ е потребна помош, ти вели „не“, а потоа се жали како сѐ мора да направи сама.

  • „Мамо…“ (уште не си ја прашал ништо): Не може!
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *