Top
duseven-mir

Правила за душевен мир

Во денешното постојано брзање и постојана изложеност на стрес, не е воопшто лесно да се најде душевен мир. Паметните и смирените луѓе се почесто го наоѓаат мирот во религијата, ги читаат евангелијата, се молат и размислуваат за духовни работи, бидејќи за нив материјалните се минливи. Довербата и верата во огромна мера можат да развијат позитивна состојба на умот. Тој мир е вистински благослов за нашето ментално и физичко здравје.

• Верникот живее со силна надеж во подобра иднина и уверен е дека над него постои Некој што го сака, го разбира и внимава на него.

• Нештата прифаќајте ги мирно и без страв.

• Немојте да негувате негативни чувства кон себеси, ниту кон другите.

• Кога се соочувате со проблем, насмевнувајте се. За секој проблем постои решение!

• Сетете се дека лошо расположените и депресивните луѓе често се разболуваат и голема е веројатноста да настраадаат од хронични болести, срцеви и мозочни удари, рак…

• Позитивната состојба на духот и мирот во срцето пресудно влијаат и придонесуваат организмот нормално и природно да функционира.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>