Top
Nervoza

Правила кои важат против нервозата

Психолозите велат дека неколку правила се важни за живот без нервоза. За спокоен и убав живот секој треба да ги практикува. Прочитајте ги, и полека почнете да ги применувате. Позитивни се резултатите, и загарантирани.

1. Правете го само она што го сакате.

2. Никогаш не го правите она што не сакате да го направите.

3. Веднаш зборувајте за тоа што не ви се допаѓа.

4. Не одговарајте кога не сте прашани.

5. Одговарајте само на конкретното прашање.

6. Зацврстете ги односите, зборувајте само за себе.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>