Top
Portrait of a woman with her beautiful dog

Неколку начини да бидете поактивни

Со модерното темпо на живеење, за жал, сè помалку имаме време да практикуваме физичка активност која е исклучително важна за нашето здравје. Во продолжение пет совети со кои ќе бидете поактивни во текот на денот.

  • Ако немате време за 30 минутна телесна вежба направете неколку склекови или слични вежби,
  • Направете го домот поздраво место – купете некоја справа за вежбање, па кога и да сте слободни посветете и време,
  • Малите промени можат да направат големи разлики – паркирајте се подалеку, корисете ги скалите, онаму каде што можете да одите не возете.
  • Наместо вечерата да ја поминате пред ТВ или лаптоп, размислете за посета во музеј, прошетка или возење велосипед.
  • Гледајте комедии – смеењето е многу важна вежба за здравјето.Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>