Top
Samodoverba

Навики на самоуверените жени

Самодовербата често е единствената работа која ги одвојува успешните жени од неуспешните, како и оние кои добиваат се што ќе посакаат за разлика од оние на кои тоа не им успева!

Кои се четирите најважни навики на силните и самоуверени жени?

Секогаш бараат предизвици
Овие жени секогаш си задаваат нови цели и успеваат да ги постигнат. Живеат за предизвици, наместо во комфорната зона. Ги тестираат своите способности и се надминуваат себеси, а не другите.

Поддржуваат
Тие секогаш ги подржуваат другите, наместо да се споредуваат или натпреваруваат со нив. Знаат дека секој има своја приказна и дека не е удобно во туѓи чевли.

Одговорни се
Не им е проблем да преземат одговорност за она што го направиле. Стојат зад секој збор што ќе го изустат. Ја преземаат контролата и не дозволуваат паниката да ги совлада.

Комуницираат
Знаат како да комуницираат со партнерот, семејството, колегите, пријателите… Тие знаат да започнат разговор со дете кое само што почнало да зборува, но и со некој стар и мудар човек.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>