Top
young business man playing chess

Навики на паметните луѓе

Најверојатно не постои личност која за себе не мисли дека е мудра и интелегентна. Но, навистина не елесно да се процените реално себеси. Има неколку животни правила кои ќе ви откријат дали сте на прав пат.

Паметните луѓе:

• Никогаш не ги обвинуваат другите луѓе за своите одлуки и грешки. Секогаш, свесно си ги признаваат грешките и не се самосожалуваат.
• Не реагираат бурно и агресивно кога се соочуваат со неистомисленик.
• Не се убедени дека се подобри од сите други. Се обидуваат да помагаат и да мотивираат други бидејќи не се плашат дека ќе бидат засенети.
• Не инсистираат да бидат секогаш во право. Умеат да го согледаат проблемот кој се наоѓа на спротивната страна, и да споделат различни аргументи.
• Не ги игнорираат туѓите чувства и потреби. Интелегентните луѓе како по правило се добри и дарежливи. Даваат без да очекуваат било што за возврат.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>