Top
izgovori

Најчести изговори кои си ги кажуваме и сами себе

За многумина од нас најтешко е да се одлучиме и да почнеме да вежбаме, а откако ќе се отидеме, сè е многу полесно. Меѓутоа, сѐ додека не сме решиле да вклучиме физичка активност во нашата секојдневна рутина, можеме да изнајдеме многу глупави изговори, само за да останеме дома и да лежиме.

Некои од најчестите изговори кои ги користиме за да пред сами себе се оправдаме зошто се уште не вежбаме:

• Од утре почнувам
• Немам време, навистина сум изморена
• Ме боли главата, морам да полежам
• Не сум јадена доволно, ќе ми се слоши
• Имам попаметна работа наместо денес да се потам

Се пронајдовте, нели?
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *