Top
Srekjni_i_uspeshni_lugje_iLike_mk

Клучни навики на успешните луѓе

Успешните луѓе се посветени, однапред го планираат својот ден, преземаат акција и се свесни за сопствените недостатоци. Во продолжение пет клучни навини на успешните луѓе.

Важните обврски ги завршуваат рано наутро
Успешните луѓе прво ги завршуваат важните обврски и се држат до правилото 80:20. Што значи – 80% работа, 20% релаксација.

Тие се посветени
Тие знаат дека нивните зборови и постапки мора да се усогласени. Не дозволуваат околностите да ги диктираат нивните постапки. Нивните акции ги диктираат нивните околности.

Тие се луѓе од акција
Знаат дека идеите не се доволни. Тие разбираат дека соништата се остваруваат преку безброј часа на напорна работа.

Тие не се совршени
Сосема им е јасно дека ќе растат до последниот здив. Тие немаат проблем да признаат кога тие не се во право.

Го планираат својот ден додека уште не започнал
Тие го ценат времето кое го имаат на располагање и го планираат за да го извлечат максимумот од него. Секој чекор им е исполнет со нова мисла, затоа што сметаат дека планирањето е клуч на успехот.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>