Top
Tatko_i_kjerka_iLIke_mk

Прекрасна приказна: Ќерката е вистински дар од Бога за родителите!

Првиот ден од бракот, мажот и жената одлучиле да не примаат гости во својот дом и на никој да не ја отвораат вратата. Тој ден дошле родителите на мажот во посета, стоеле пред вратата и чекале да им отворат. Мажот и жената се погледнале. Тој посакал да им отвори врата, но бидејќи имале договор не го направил тоа, па родителите си заминале.

По некое време, истиот ден, на посета дошле и родителите од женската страна. Се погледнале и помислиле на договорот кој го имале. Но, наеднаш жената започнала да плаче: „Не можам да им го направам ова на моите родите!“ и ја отворила вратата. Мажот стоел настрана и молчел.

Годините минувале, а тие добиле четири сина. Петтото дете кое го добиле било девојче. Кога таа се родила таткото организирал голема и незаборавна веселба. По веселбата неговата жена зачудено го запрашала зошто толкава веселба за нивното петто дете, а за ниту едно од претходните четири.
Гордиот татко едноставно и одговорил:

Бидејќи само таа ќе ми ја отвори вратата, дури и кога нема да смее!
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>