Top
sreken_zivot

Едноставни правила за среќа

Постојат некои правила кои доколку ги следите, ќе бидете полни со позитивна енергија и ќе ви донесат многу среќа.

• Заборавете на своите очекувања.
• Носете се што имате во плакарот.
• Расчистете го просторот околку својата куќа или зграда, исфрлете го сето ѓубре.
• Дајте им на саканите понуда која не може да ја одбијат, изнудете им насмевки.
• Помагајте и молете се за секое живо суштество на оваа планета.
• Никогаш немојте да лажете.
• Уживајте во природата.
• Ширете позитивна енергија, кажувајте добри зборови.
• Не избегнувајте ги пријателите коа имаат проблеми.
• Нaсмевнувајте им се на старите луѓе со кои се среќавате.
• Не започнувајте кавга, барем еден цел ден.
• Изборете се со своите проблеми.
• Не правете се слепи пред туѓите маки, помагајте каде можете.
• Дозволете да ви залепат етикета за добар човек!
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>