Top
Zenska-Masturbacija-iLike-mk

Жените и мастурбацијата

Кога станува збор за женската мастурбација, постојат интересни факти кои се малку познати.

Жените мастурбираат многу повеќе отколку што мислите
Дури 92% од жените редовно го прават ова, а за останатите 8% се вели дека не се искрени. Според истражувањата, 62% од жените се самозадоволуваат 2-3 пати неделно, додека 10% тоа го прават секој ден.

Мастурбираат и без физичка стимулација
Многу жени можат да се возбудат и само кога размислуваат за нешто што ги возбудува, a тоа прави постигнат оргазам. Според одредени истражувања, ваквите оргазми имаат ист интензитет како и оние со физичка стимулација.

Помага кај менструалните грчеви
Хормоните кои го поттикнуваат чувството на удобност, а кои се ослободуваат за време на мастурбацијата, може да ја намалат болката и грчевите во текот на менструалниот циклус.

Полесно заспиваат
Жените се самозадоволуваат со цел да се опуштат, а спроведени истражувања покажуваат дека 32% од нив мастурбираат затоа што на тој начин полесно заспиваат.

Во мастурбацијата уживаат повеќе отколку во сексот
Според спроведени истражувања, 41% од жените признаваат дека во самозадоволувањето уживаат многу повеќе отколку во сексот.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *