Top
par-razgovor

Проблеми на паровите кои се долго време заедно

Оддалеченоста е чест проблем во врските, особено во донлгите, но секако дека и за тоа постои решение. Овие совети ќе ви овозможат подобро да комуницирате, да се разберете и ќе ве приближат поблиску еден до друг.

Многу често изборот на тема за разговор е проблем, бидејќи не сакаат сите да зборуваат за чувствата. Една студија, спроведена во 2015 година во Америка, докажа дека паровите повеќе се зближуваат преку “секојдневниот” обичен разговор.

• Зборувајте често, секоја животна ситуација раскажете си ја со партнерот.
• Советувајте се и разговарајте.
• Внимателно слушајте. Бидете му најкомпатибилен соговорник на вашиот партнер.
• Разменувајте си мислења и совети за проблеми и дилеми од работа, хоби или семејни.
• Поставувајте прашања. Нека не биде разговорот здодевен, потребен е дијалог а не монолог во врските.
• Споделувајте искуства. Споделувајте секојдневни ситуации.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>