Top
zena-so-malku-sminka

Најважното нешто што мажите не го сакаат кај жените

Жените се познати по тоа што повеќе време посветуваат на својот изглед. Кога се нашминкани, тие се чувствуваат попривлечни и посамоуверени. Според најновите истражувања на оваа тема, мажите тоа воопшто не го сакаат.

На една група мажи на возраст помеѓу 20-25 години им биле покажани фотографии од жени кои се многу нашминкани за вечерно излегување и еден примерок од жени кои на лицата имаат минимална шминка. Нивната задача било да изберат слика од жена, која според нив изгледа најпривлечна. Речиси сите мажи избрале фотографија на која жената има минимална шминка.

Мажите велат дека малите недостатоци на жените се попривлечни за нив, иако некои дами постојано сакаат да ги прикријат и дека не им се допаѓаат кога жените со многу шминка го менуваат својот личен опис.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>