Top
karanica

Најлоши машки изјави за жените

Многу жени низ светот велат дека стереотипите за нив може да бидат духовити, но и крајно навредливи. Според спроведено истражување, жените требало да одговорат на едноставно прашање – која е најлошата машка изјава за жените? Иако одговорите биле бројни, следниве стереотипи се заеднички за многу од нив и тие никако не би можеле да ги слушнат од своите партнери.

  • „Жените не знаат да возат.“
  • „Со оглед на тоа дека си женско, имаш смисла за хумор.“
  • „Зошто жените секогаш завршуваат со идиоти?“
  • „Жените не сакаат добри мажи.“
  • „Сите жените сакаат богато да се омажат.“
  • „Изгледаш супер за твои години.“
  • „Мажите се рационални, а жените емотивни суштества“
  • „Не знам што чекаш, треба да се мажиш.“
  • „Не разбирам, што ли најде во него?“
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *