Top
sreken-brak

Малите нешта кои го зајакнуваат бракот

Одржувањето на “жарот” во бракот воопшто не е лесна задача.

Тоа не изгледа така сѐ додекане поминат многу години и сè додека целата приказна не вклучува деца, секојдневни обврски, желби и потреби на двете страни, но и заеднички работи како кредит, замор, стрес, нервоза, проблеми на работа. Навистина е тешко да се најде време и волја за романса. Но, без тоа, не може да се има стабилна врска и функционален брак. Лесно е да се заборави од каде започна сè.

Малите работи кои можат да го направат вашиот брак посилен се токмуновие во продолжение.

° Од време на време подгответе изненадување за вашиот партнер.

° Покажете интерес за оние работи со кои се занимава и работи вашиот партнер.

° Поминувајте време сами, без друштво и без децата.

° Разбудете го/ја со бакнежи, како кога бевте во врска.

° Разговарајте и имајте време да се ислушате еден со друг.

° Иницирајте водење љубов. Прегрнувајте се редовно.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *