Top
zhenski-orgazam

Факти за женскиот оргазам кои ќе ве изненадат

Постојат факти за женскиот оргазам кои сигурно ќе ве изненадат, бидејќи не сте ги знаеле до сега.

• 30% од жените редовно имаат проблем да постигнат оргазам без оглед за каква стимулација станува збор.

• 80% од жените имаат проблем за постигнување оргазам преку вагинална стимулација, а токму затоа истовремено е потребна стимулација на клиторисот.

• Мажите од која било сексуална ориентација постигнуваат оргазам полесно и почесто од било која група жени.

• Хетеросексуалките спаѓаат во групата жени која најретко доживува оргазам. Лезбејките доживуваат оргазам почесто од хетеро жените, но сепак поретко од било кој маж.

• Изгледот на вагината може да влијае колку лесно жената ќе доживее оргазам. На степенот на леснотија да се доживее оргазам најмногу влијае на растојанието помеѓу уринарниот отвор и клиторисот.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *