Top
Dali_mazhite_se _vljubuvaat_na_prv_pogled_iLike_mk

Дали припадниците на посилниот пол се вљубуваат на прв поглед?

Сигурно не би претпоставиле дека Вашиот партнер се вљубил веднаш во Вас. Но, најновото истражување покажало дека мажите се поромантични од жените. Со други зборови, кај нив побрзо се јавуваат „пеперутките“ во стомакот.

Истражувањето во кое учествувале повеќе од 10 илјади луѓе покажало интересни резултати. Всушност, 48% од мажите одговориле дека се заљубиле на прв поглед, додека пак, 28% од жените го дале истиот одговор. Овие резултати до некаде го поткрепуваат фактот дека мажите се вљубуваат во физичкиот изглед, а на жените потребно им е нешто повеќе.

Сепак, истото истражување покажало дека една третина од мажите имаат сексуални односи со друга жена додека се во врска, а кај жените бројот е помал т.е. само 19%.

Се поставува прашањето дали ова истражување сака да покаже дека кога кај мажите во прашање се врската и сексот, тие се поимпулсивни и повеќе се водат од страстите во споредба со жените.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *