Top
20 нешта кои треба да ги знаете за бракот

20 нешта кои треба да ги знаете за бракот

Дали некогаш сте се запршале што претставува бракот? Некои работи луѓето ги спознаваат откако ќе ги почувствуваат на сопствена кожа. Дефинитивно бракот е една од нив.

1. Моногамијата можеби делува досадно, но носи поисполнет живот отколку кога сте сами,

2. Можете една личност да сакате најмногу на светот, а истовремено таа личност да ви оди на живци,

3. Ситуациите низ кои поминувате зедно ја зголемуваат блискоста меѓу вас,

4. Можете да го почувствувате вистинското значење на зборот „засекогаш“,

5. Отворена врата на тоалетот – навикнете се,

6. Сите благодети и проклетства се на заедничка сметка,

7. На секого му треба време само за себе,

8. Бракот е многу повеќе од секс,

9. Да се стави партнерот или партнерката на прво место, но не само со зборови туку и со дела,

10. Бракот нема врска со романтичните излегувања,

11. Простувањето е многу важно, како и подготвеноста минатото да се остави во минатото,

12. Кога тогаш ќе морате да бирате помеѓу „да се биде во право“ и „мир во куќа“,

13. Мудро бирајте ги битките во кои учествувате,

14. Понекогаш личноста што ја сакате ви се допаѓа најмалку на светот. Чудно, но вистинито,

15. Способност на воочување на потребите на партнерот, дури и кога тие не се предочени,

16. Бракот бара тешка работа,

17. Вистинската љубов секогаш победува,

18. Бракот е обврска и тоа е единствената вистинска дефиниција,

19. Многу е важно да се има и други пријатели кои се во брак,

20. Несовршената врска може да биде и сјајна врска.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>