Top
Поховани прстени од кромид

Поховани прстени од кромид

Ви дојдоа ненајавени гости и немате што да поставите на маса? Овие вкусни прстени од кромид се одлични за такви ситуации! :)

Подготовката е едноставна и мошне брза, а одат одлично во комбинација со ладно пиво.

Потребни состојки:

  • 3 главици кромид со средна големина
  • 3 белки од јајца
  • 15 грама брашно
  • 200 грама презла
  • Мешавина од зачини (вегета, сув лук, оригано)
  • Малку сол

Начин на подготовка:
Вклучете ја рерната да се загрее на температура од 250°C. Кромидот исечкајте го на кругови дебели околу 5 милиметри.
Во три подлабоки чинии ставете го брашното, претходно разматените јајца и презлата измешана со сол и зачини. Потоа, одвојте ги круговите кромид и убаво извалкајте ги прво во брашното, па во јајца и на крај во презлата со зачини. Наредете ги во тавче обложено со хартија за печење и печете ги во загреаната рерна околу 25 минути.

Се служат со мајонез, кришки лимон, доматен сос или слатко-кисело сос.

Добар апетит!




1 Коментар

Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *