Top
torta-jagodi-iLike-mk

Павлова торта со јагоди

Со доаѓањето на пролетта ни доаѓаат и јагодите. Една од најпопуларните рецепти за торта со крцкава кора е токму оваа торта која се поврзува со руската балерина Ани Павлова, поради што се нарекува Павлова торта. Нежна, поетична и нестварна е едноставен опис на Павловата торта за чија изведба треба да се внимава на секој чекор од нејзината подготовка.

За подготовка на Павлова торта се потребни следниве состојки:
– 3 белки
– 150g шеќер
– 2 чачјни лажички пченично брашно
– 1 чајна лажица вински оцет
– ½ лажичка екстракт од ванила
– 200ml слатка павлака
– 300g јагоди

Погледнете го видеото за начинот на подготовка. Тортата се пече на тепмература од 140 степени.




Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>