Top
torta-jagodi-iLike-mk

Павлова торта со јагоди

Со доаѓањето на пролетта ни доаѓаат и јагодите. Една од најпопуларните рецепти за торта со крцкава кора е токму оваа торта која се поврзува со руската балерина Ани Павлова, поради што се нарекува Павлова торта. Нежна, поетична и нестварна е едноставен опис на Павловата торта за чија изведба треба да се внимава на секој чекор од нејзината подготовка.

За подготовка на Павлова торта се потребни следниве состојки:
– 3 белки
– 150g шеќер
– 2 чачјни лажички пченично брашно
– 1 чајна лажица вински оцет
– ½ лажичка екстракт од ванила
– 200ml слатка павлака
– 300g јагоди

Погледнете го видеото за начинот на подготовка. Тортата се пече на тепмература од 140 степени.




Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *