Top
musician-plays-violin-with-strings-made-of-human-hair

Талентиран музичар свири на виолина чии жици се изработени од човечки влакна

Во рамките на Денот на уличната музика, кој традиционално се случува во Италија, уметникот Тадас Максимовас и литванскиот виолинист Ејмантас Беликас изведоа еден мошне интересен и несекојдневен експеримент. Имено, од косата на Тадас беа изработени жици за виолина. Истите внимателно беа поставени на виолината на Ејмантас, а тој подоцна отсвире маестрална композиција.

Погледнете како се подготвуваше целиот проект:

musician-plays-violin-with-strings-made-of-human-hair-2

musician-plays-violin-with-strings-made-of-human-hair-3

musician-plays-violin-with-strings-made-of-human-hair-4

musician-plays-violin-with-strings-made-of-human-hair-5
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *