Top
vino

Виното кое го пиете открива нешто за вас

Виното кое го пиете открива многу за вашата личност, односно дали сте амбициозни, дружељубиви, интелигентни и слично. Истражувањата покажуваат дека секој вид вино има свои приврзаници, а според уживањето во одреден вид на вино, луѓето можат да се „препознаат“ себеси. Една британска студија, во која учествувале околу 2000 испитаници, покажува дека љубителите на црно вино најчесто се опишуваат како сигурни, опуштени, силни и интелигентни луѓе, а луѓето што пијат бело вино се практични, паметни и тивки.

Бело вино
Луѓето кои уживаат во бело вино се весели и опуштени лица, кои своето омилено вино најчесто го пијат во домашна атмосфера. Тие не тежнеат кон постигнување големи успеси во кариерата бидејќи во глобала се задоволни од своите постигнувања. Вообичаено тие летуваат во својата земја, а дури 85% од нив тврдат дека се задоволни со својот снгл статус.

Црно вино
Љубителите на ова вино се побогати, пообразовани и задоволни во животот. Тие многу почесто и побрзо се одлучуваат за брак од љубителите на другите видови вино. 81% од нив се задоволни од моменталната работа, а 65% сè уште сакаат да напредуваат во кариерата.

Розе вино
Луѓето ко уживаат во розе вино ги посетуваат социјалните мрежи многу почесто од другите луѓе. 55% од ове луѓе имаат само диплома од средно, па токму тоа е една од причините поради која заработуваат помалку од љубителите на црно и на бело вино.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>