Top
tajni

Тајни кои не смеете да ги споделувате

Кога сте среќни, сакате да му кажете на целиот свет за вашата радост. Но, навистина не треба со секој да ги споделувате деталите за својот живот, бидејќи не сите луѓе се добри, не секој може да ги разбере и прифати, а нивните злобни мисли и зборови можат да ве повредат.

● Не ги кажувајте вашите планови пред другите. Прво реализирајте ги, а потоа кажете им на другите.

● Не кажувајте за добрите дела кои сте ги направиле. Никогаш не дозволувајте левата рака да знае што сте дале со десната.

● Аскетизам – физичката апстиненција треба да биде хармонично комбинирана со емоционална апстиненција.

● Вашите приватни мисли – Тие секогаш мора да останат приватни. Не давајте на никого да погледне во нив.

● Духовно знаење – Вашите внатрешни промени ќе влијаат на вашиот надворешен живот.

● Семејни проблеми – тие никогаш не треба да ја напуштаат куќата.

● Никогаш не зборувајте за нечии лоши дела – не ја валкајте вашата душа.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>