Top
Bambus

Растение кое привлекува здравје и среќа во домот

Според верувањата на Шенг Шуи, ова растение треба да се стави буквално во секој агол од вашата куќа. Бамбусот пред многу години беше познат како „среќно растение“ кое потекнува од тропските предели, воопшто не бара и затоа е идеален за домашен простор. Фенг шуи тврди дека бамбусот предизвикува опуштена енергија и ја неутрализира сета негативна енергија од куќата. Исто така, се верува дека ги штити луѓето од сите болести и лоши намери. Исто така, се верува дека е магнет за пари и среќа. Со бабус ќе добиете се што барате.

Каде треба да стои бамбусот?
Можете да го поставите каде сакате, но југоисточниот или источниот агол на собата е подобар. Најважно е да е во агол. Идеално е да биде таму каде што поминувате најмногу време, за подобро да влијаете на целото семејство, но може да биде и во секоја просторија.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>