Top
losa-energija

Предмети кои внесуваат лоша енергија во домот

Хармонијата и позитивната енергија се она што мора да владее со вашиот семеен дом. Едноставно и лесно отстранете ги работите кои ја нарушуваат хармонијата во вашиот дом. Во спротивно, не можете да очекувате среќа и радост меѓу членовите на вашето семејство. Треба да ги решите овие три работи и само позитивна енергија и добри вибрации ќе се вселат во вашиот дом.

Валкани алишта во аголот на собата
Ова е една од првите работи на кои експертите за Фенг Шуи секогаш предупредуваат кога ќе го забележите во куќата. Можеби е најлесно да се фрли валкана облека на подот во аголот од собата, но треба да знаете дека таму тече и позитивна енергија.

Во секое семејство треба да има простор каде што ќе се чуваат валкани алишта за перење – подобро е да имате кофа за тоа во тоалетот отколку валкани чорапи и облека во аглите на собата.

Чевли наредени пред вратата
Без разлика која врата во куќата е наредена, чевлите се вистински „енергетски правосмукалки“, особено ако се валкани. Чувајте ги затворени во внатрешноста на плакарот за чевли.

Куп стари весници, списанија, весници и книги
Фрлете ги весниците во ѓубре или соберете ги некаде во оставата, па веднаш штом ќе ги прочитате дајте ги на рециклирање. Ако собирате списанија или книги, чувајте ги на полици, а не на подот или аголот од собата. Расфрлани низ просторот, овие предмети ќе донесат лоша енергија.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>