Top
Beautiful young woman and her charming little daughter are hugging and smiling

Прашања кои секоја мајка треба да ги постави на својата ќерка

Неверојатно е колку брзо поминува времето. Додека се свестите, малото девојче кое ви седеше во скут и му плетевте плетенки веќе порасна во голема девојка. Таа веќе не е толку мала што секој проблем ќе се реши со чоколатце, фустанче и приказни пред спиење, а од друга страна не е доволно возрасна да ја третира како пријателка. Сепак, она што воопшто не смеете да го правите е да престанете да се интересирате и да престанете да поставувате прашања.

Кои прашања треба да и ги поставувате на вашата ќерка? Оние што се однесуваат на нејзините чувства, мисли и работи што и се случуваат. Ако не знаете од каде да започнете, имајте ги на ум овие основни прашања:
За што сонуваш?
Што те прави тажна?
Што те прави среќна?
На што размислуваш во последно време?
Од што се плашиш?
За што сакаш да разговараме?
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>