Top
Kineski-zid-iLike-mk

Погледнете каде точно завршува Кинескиот ѕид

Дали некогаш сте се запрашале каде завршува најголемото архитектонско дело на Светот и единственото кое се гледа од Месечината? Точниот одговор е во морето Бохаи.

Ова море се наоѓа во Лаолонгтоу, на некои 300 километри од градот Пекинг. Местото е познато и како „Главата на древниот змеј“ бидејќи наликува на змеј кој пие вода.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *