Top
Visoki_nasproti_niski_mazhi_iLike_mk

Ниските мажи се пољубоморни од високите

Истражувањата покажуваат дека мажите се чувствуваат најнесигурно кога во конкуренција имаат богати и привлечни личности, со тоа што високите мажи биле најопуштени кога е љубомората во прашање, покажуваат резултатите на шпанските и холандските научници.

Жените најмногу се љубоморни на убавината и шармот на конкурентката. Жените се помалку љубоморни на другите жени доколку се со слична тежина, меѓутоа повеќе се љубоморни доколку се работи за искажување на други женски атрибути, а најмногу се љубоморни на високите жени, посебно уште ако имаат и некои традиционални машки особини како доминантност или доколку конкурентките имале успешна кариера и социјален статус.

Во заклучоците се наведува како високите мажи најверојатно се помалку љубоморни затоа што се покажало во повеќе наврати дека високите мажи се попривлечни, подоминантни и поуспешни во однос на пониските мажи.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *