Top
Indoor shot of puzzled nervous scared female and male business partners react on lowering sales and having financial debts, don`t believe in prosperity of their company, isolated on white wall

Нервозни брачни партнери – почести сексуални односи

Нервозните брачни партнери, кои сите нешта ги гледаат во негативна конотација, може сериозно да си ја загрозат својата брачна заедница. Најновата студија спроведена на University of Knoxville покажа дека почестите сексуални односи може да ги намалат негативните односи меѓу партнерите.

Исто така, ова студија покажала дека одреден број на сопружници се среќни независно од тоа колку често имаат сексуални односи. Меѓутоа, сосема е извесно дека промената во сексуалните односи и зачестеноста доведува до унапредување на квалитетот на брачниот живот. И освен што помагаат сексуалните односи, сè повеќе невротични сопружници имаат корист од учење на медитација, толеранција, намалување на стресните ситуации или прилагодување на расположението во одредени ситуации.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>