Top

Насмевката им пркоси на годините

Верувањето дека насмевката може позитивно да влијае на човековото здравје конечно доби и научна потврда. Имено, докажано е дека додека се смееме во организмот се ослободува ендорфин (хормон на среќа) и едновремено се намалува нивото на кортизолот (хормонот на стрес).

Мускулите кои ги користиме кога се смееме се одговорни за младешкиот изглед на кожата.
Експертите во текот на истражувањата тоа го објаснуваат со фактот дека редовното смеење ја стимулира циркулацијата на лицето и вратот со што се зголемува протокот на хранливи материи и кислород, а со тоа спречува предвременото стареење на кожата.




Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>