Top

Најголемиот базен на светот

Погледнете неколку фотографии од најголемиот базен на светот лоциран во Сан Алфонсо Дел Мар, Чиле. Долг е околу 1000 метри, се протега на површина од 20 хектари, а во него има 66.000.000 галони вода. За изградба на овој гигантски базен се потрошени 2 милијарди евра, а 4 милиони евра се трошат за негово годишно одржување.
23 Коментари

Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *