Top
nasmevka_ilike-mk

Најдобрите години за среќа, љубов и кариера

Според резултатите од едно испитување во кое биле вклучени 2000 мажи и жени во Велика Британија, се покажало дека луѓето се најсреќни во просек на 39 годишна возраст, во сопствената кожа најубаво се чувствуваат на 31 годишна возраст, но цутот на кариерата го доживуваат во 38 година.

Според студијата други важни години во животот се 40 – кога сме најзадоволни во љубовта, додека финансиите ни се најдобри во 42 година. Само 23% од испитаниците кажале дека би го искористиле напредокот во науката за да го постигнат вечниот живот.

Ова се најважните години во животот на луѓето:

  • Најздрави сме на 30 години
  • Најбогати сме на 47 години
  • Најсреќни сме на 39 години
  • Најзадоволни со изгледот сме во 31 година
  • Најсреќни во кариерата сме во 38 година
  • Најдобар секс имаме во 32 година
  • Најзадоволни во врската сме во 40 години
  • Пронаоѓаме вистинска љубов во 32-та година
  • Време за авантури и журкање е на 24 години
  • Имаме најдобри финаасии во 42 годинаОставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>