Top
tableti

На која болест сте склони според месецот на раѓање?

Судија која била спроведена на Универзитетот во Колумбија покажала дека луѓето кои се родени во мај имаат најмал ризик за болест, а родените во октомври се најподложни на заболувања. Важно е да се напомене дека начинот на живот како и исхраната се важен фактор. Научниците споредиле 1688 болести со датумите на раѓање на 1.7 милиони пациенти и го откриле следното:

 • Јануари – Хипертензија, срцеви заболувања
 • Февруари – Проблеми со артериите, срцеви проблеми
 • Март – Артеросклероза, срцеви проблеми
 • Април – Ангина, срцеви заболувања
 • Мај – Нема ризик од сериозни заболувања
 • Јуни – Нема ризик од сериозни заболувања
 • Јули – Нема ризик од сериозни заболувања
 • Август – Нема ризик од сериозни заболувања
 • Септември – Астма
 • Октомври – Ментални заболувања, посебно пореметување на вниманието и памтењето
 • Ноември – Инфекција на дишните патишта
 • Декември – Хронични проблеми со бронхитисОставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *