Top
milenik

Луѓето кои чуваат куче, имаат поздраво срце

Луѓето кои чуваат куче имаат 54% поголеми шанси за телесна активност над препорачаниот минимум. Американски научници велат дека на поголем дел од луѓето им се препорачува 150 минути умерена телесна активност или 75 минути интензивна телесна активност во текот на една недела.

Истражувањето во кое учестувале повеќе од 5200 возрасни испитаници покажува дека сопствениците на кучиња имаат помал ризик за дебелеење, пониска концентрација на лошиот холестерол во крвта и понизок крвен притисок. Освен тоа, сопствениците на кучиња имаат намалена реакција на стрес.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>