Top

Љубовни катанчиња

“Љубовните катанчиња” се симбол за вечната љубов. Заљубените ги гравираат своите имиња или иницијали на катанчето, истото го поставуваат на ограда, жица или зид и клучот го фрлаат во река. Со тоа веруваат дека нивната љубов ќе трае вечно и ќе се сакаат засекогаш.
Се смета дека оваа убава традиција потекнува од Кина, а со текот на времето се распространила во Кореја, Јапонија, Италија, Русија, Украина, Америка итн.


2 Коментари

Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *